Klasický „smažák“ s hranolkami je oblíbený, jenže je to kalorická bomba. Ale i toto jídlo se dá udělat v mnohem zdravější variantě .
Příprava: 25 min
Náročnost: x x
Cena: 120 Kč
Potřebujete:
halloumi sýr
1 vejce
cornflakes lupínky
olej ve spreji
1 řecký jogurt
1 lžičku tatarky
jarní cibulku
300 ml rajčatové šťávy
1 lžíci octa
1 stroužek česnek
sůl, pepř
1 Sýr nakrájejte na hranoly a obalte je ve vajíčku a pak v najemno rozdrcených kukuřičných lupíncích. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a trošku je postříkejte olejem ve spreji. Vložíme do trouby a pečte asi 10 minut.
2 Mezitím si připravte dresinky. Bílý z řeckého jogurtu smíchaného se lžičkou tatarské omáčky a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Na tomatový dresink smíchejte rajčatovou šťávu s octem, prolisovaným česnekem solí a pepřem.
3 Podávejte s dresinky a zeleninovou oblohou. Jako přílohu můžete přidat i vařené brambory nebo kaši.