Smažené kroužky z chapadel kalamárů jsou vynikající pochoutka, jejich maso je bílé a jemné. Skvěle poslouží jako předkrm nebo i večeře.
Potřebujete:
✿ 800 g mražených chapadel kalamárů
✿ ½ lžičky soli
✿ 1 vejce
✿ 2–4 lžíce mléka
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ olej
✿ 1 citron
1. Kalamáry nechte při pokojové teplotě rozmrazit a nakrájejte je na cca 2 cm silné kroužky. Smíchejte vejce s moukou, trochou mléka, solí a citronovou šťávou na hustší těstíčko.
2. Do hlubší pánve nalijte větší množství oleje a rozpalte ho. Kalamáry obalte v těstíčku a opatrně je vkládejte do oleje. Chvilku je nechte smažit a poté je jemně odlepujte ode dna. Smažte je z obou stran dozlatova.
3. Osmažené kalamáry pokládejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Pak je rozdělte na talíře, pokapejte citronovou šťávou a podávejte s kousky citronu a různými dipy.
Smažené kalamáry jsou skutečně lahodné, miluji jemnost jejich masa. Tento recept působí jednoduše a lákavě!
Wow, kalamáry vypadaj fakt skvěle! Nikdy jsem je takhle nepřipravovala, ale určitě to vyzkouším, miluju mořský potvory!
Jeee, smažený kalamáry, to bych si dala! Miluju, jak jsou křupavý a ten citrón tomu dodává svěžest. Určitě to zkusím podle vašeho receptu!