Suroviny:
4 velká červená jablka
250 g hladké mouky
¼ lžičky soli
¼ lžičky kypřicího prášku
120 g krupicového cukru
2 lžičky mleté skořice
1 vejce
280 ml podmáslí
4 lžíce povidel
200 ml zakysané smetany
400 ml oleje
Postup:
V misce smíchejte mouku, 40 g cukru, prášek do pečiva, sůl a půl lžičky skořice. V druhé misce vyšlehejte vejce a podmáslí. V třetí misce si připravte obalovací směs promícháním zbylého cukru a skořice.
Omytá jablka zbavte jádřince a nakrájejte na 1,5 cm široké kroužky. Osušte v papírové utěrce.V hrnci rozehřejte olej na vysokou teplotu. Než se nahřeje, promíchejte moučnou a vaječnou směs dohladka.
V těstíčku postupně namáčejte jablečné kroužky a ihned je vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova z obou stran a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Teplé kroužky obalte ve skořicovém cukru. Servírujte jen tak nebo je ozdobte zakysanou smetanou a zavařeninou.
Jablečné kroužky jsou úžasný dezert, ale můžete si je dát i jako svačinku. Oblíbené jsou i u našich rakouských sousedů, kde je milují děti i dospělí.
To mě teda zaujalo, smažený jablečný kroužky, takový recept jsem ještě neslyšela. Budu muset koupit jablka a vyzkoušet to v sobotu. Snad to půjde jednoduše.
Panečku, to vypadá fakt super! O víkendu si to musím udělat a doufám, že mi to vyjde tak krásně jako na těch fotkách. Jsem trošku nešikovná v kuchyni, ale snad to zvládnu.