Že kapusta nemůže chutnat dobře? Samozřejmě že může! Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí.
Suroviny:
500 g malých kapustiček
200 g slaniny
150 g nastrouhané goudy
1 velká cibule
50 g másla
1 smetana ke šlehání
sůl a pepř
Postup:
Kapustičky si nejprve uvařte ve vroucí vodě. Postačí zhruba pět až sedm minut.
Zapékací misku vymažte kostičkou másla. Troubu si předehřejte na 180 °C. Slaninu si nakrájejte na kostičky a krátce ji osmahněte na cibulce.
Uvařené kapustičky přendejte do zapékací mísy a bohatě je posypejte slaninou a nastrouhaným sýrem.
Nakonec pokrm zalijte smetanou ke šlehání smíchanou s trochou soli a pepře.
Pečte přibližně dvacet pět minut. Pokud chcete, pokrm můžete ještě posypat rozmarýnem.