„Oči mi vášní planou, už jenom pro sekanou!“ Tak takový názor má na delikátní sekanou Halina Pawlowská!
Ingredience:
900 g vepřového plecka, 300 g zadního hovězího, 2 celá vejce, 2 cibule, 4 stroužky česneku, špetka tymiánu, majoránky, petrželky, čubrica nebo saturejka, 2 menší bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 2–3 lžíce jemné strouhanky, 2–3 lžíce hladké mouky, 5 lžic dijonské hořčice, masový vývar, sůl, pepř
Postup: Maso umeleme, osolíme a zvlhčíme 100 ml studeného masového vývaru. Přidáme postupně všechny kořenící přísady, jemně nasekanou cibuli, utřený česnek, bylinky, vejce, strouhanku, mouku a 3 lžíce hořčice.
Rukama v míse dobře propracujeme hmotu a necháme odpočinout asi tak na 1 až 2 hodiny.
Masovou hmotu rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky. Na dno pekáče dáme trochu olivového oleje a tenká kolečka cibule. Pak vložíme sekanou. Pečeme v troubě při 180 °C asi 50 minut.