Surovin na 4 porce:
300 g mletého masa (směs)
4 vejce
sůl, pepř
zelená petrželka na dochucení masa
2–3 lžíce mouky
na obalení 1 vajíčko
strouhanka na obalení masa
rostlinný tuk (olej) na hluboké smažení
Postup:
Mleté maso propracujte s kořenícími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovou omáčkou.