Suroviny:
2 bílky
1 lžička citronové šťávy
kůra z 1 citronu
200 g cukru moučky + na posypání
250 g mletých mandlí
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
Postup:
• Nejprve ušlehejte bílky. Jakmile se začne tvořit pěna, postupně do nich přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte tuhý sníh.
• Asi čtvrtinu odložte do jiné misky a do zbylého sněhu ručně vmíchejte mandle, koření a citronovou kůru a šťávu. Vypracujte tuhé těsto a odložte ho alespoň na 30 minut do lednice.
• Pracovní plochu jemně posypejte moučkovým cukrem, cukrem lehce poprašte i vychlazené odpočinuté těsto a vyválejte ho do tenkého plátu.
• Vykrájejte z něj hvězdičky a každou až do okrajů potřete sněhem, který jste si předtím dala stranou. Hvězdičky pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 12–15 minut. Nechte je vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.