Sekaná s vůní a chutí hub chutná teplá i studená. Dejte si ji třeba s chlebem a kyselou okurkou nebo s čerstvou zeleninou.
Potřebujete:
✿ 500 g mletého vepřového masa
✿ 200 g lesních hub
✿ 1 cibuli
✿ 1 housku
✿ mléko
✿ 2 vejce
✿ sůl
✿ kmín
✿ koření do mletých mas
✿ 3 stroužky česneku
✿ sádlo
1. Housku nakrájejte na kousky a namočte do mléka. Pokrájené houby 10 minut povařte v troše vody, sceďte a nechte vychladnout. Cibuli nakrájejte nadrobno do mísy, přidejte vymačkanou housku, mleté maso, vejce, sůl a koření. Pořádně prohněťte.
2. Z masové směsi na potravinářské fólii vyválejte silnější placku, na střed dejte houby a pak maso zabalte do šišky. Povrch posypejte kmínem.
3. Alobal potřete sádlem, položte na něj maso a zabalte ho tak, aby spoj byl nahoře. Položte ho na plech a pečte v troubě při 180 °C asi 50 minut. Pak alobal opatrně otevřete a dopečte sekanou ještě 10–15 minut, až se vytvoří kůrčička.