Tak trochu opravdovým luxusem zavání šampaňský dort a přitom jeho příprava není příliš složitá.
Ingredience:
200 g malin, 3 vejce, 3 lžíce vody, 225 g moučkového cukru, 75 g polohrubé mouky,40 g škrobové moučky,1 prášek do pečiva, 3 plátky čiré želatiny, vanilkové aroma, 100 ml sektu, 500 g měkkého tvarohu, 200 g mascarpone, 100 g bílé čokolády, 30 g másla, špetka mořské soli
Postup: Základ si připravíme z bílků, které vyšleháme se špetkou soli, 3 lžícemi vody a 125 g cukru.Postupně vmícháme žloutky. Smícháme mouku se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a přímo do pěny vmícháme.
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme do něj připravené těsto, které ještě urovnáme stěrkou a pečeme zhruba 25 minut na 200°C.
Z malin si připravíme pyré. Smícháme se 60 g cukru, sektem a 3 kapkami aroma. Vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Do tvarohu přidáme mascarpone, zbytek cukru a 2 kapky aroma. n Korpus rozpůlíme.
Na spodní část naneseme polovinu krému a malinovou hmotu, překryjeme zbytkem krému a druhým dílem korpusu. Rozpustíme máslo s čokoládou. Ještě horkou jí přelijeme dort.