Mladé listy pampelišky jsou ozdobou každého salátu a dodávají mu spoustu minerálů a prospěšných látek.
Potřebujete:
✿ 2 hrsti mladých listů pampelišky
✿ 1 hrst rukoly
✿ 2 vejce
✿ 50 g anglické slaniny
Zálivka:
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžíce vinného octa
✿ 1 lžičku hořčice
✿ 1 lžíci medu
✿ sůl, pepř
1. Všechny ingredience na zálivku smíchejte v misce a dochuťte solí a pepřem. Rukolu a pampeliškové listy opláchněte a nechte okapat. Pak je dejte do mísy a promíchejte.
2. Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo. Mezitím si nakrájejte slaninu na menší proužky a osmažte ji na pánvi dokřupava. Slaninu přidejte do mísy a promíchejte se salátem.
3. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny a přidejte k salátu. Salát zakapejte připravenou zálivkou a podávejte s čerstvým nebo dokřupava opečeným pečivem.
To zní super a mám pocit, že je to i docela zdravý. Hrozně ráda zkouším nový recepty, díky za tip!
Jsem nadšená, že se v kuchyni stále nacházejí nová a inovativní využití pro běžné rostliny. Pampeliškové listy se zdají být skvělým doplňkem k salátu!
Zajímalo by mě, jak moc je to hořký ty pampelišky. Ale s tou slaninou to musí být dobrý, že jo?
Tento salát z pampelišek vypadá úžasně, snadno se připravuje a je plný zdraví prospěšných látek. Skvělá inspirace pro lehký oběd.
Salát z pampeliškových listů s vejci jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to docela zajímavě. Možná bych přidala i čerstvé bylinky pro výraznější chuť.
Tak tohle vypadá skvěle, mám doma ruku plnou pampelišek, určitě to zkusím. Jestli to bude chutnat tak dobře, jak vypadá, bude to hit!