Salát s granátovým jablkem můžete připravit jen tak nebo jako nedílnou součást slavnostního menu. Recept Ivany Andrlové je skutečně ten nejlepší, jaký jsme kdy vyzkoušeli.
Ingredience: 1 balení rukoly, 1 balení polníčku, 1 ledový salát, 1 salát červeného kadeřavého salátu lollo rosso, 100 g anglické slaniny, 1 granátové jablko, vlašské ořechy nebo semínka, sůl, pepř
Postup: Rukolu, polníček a ledový salát dobře opláchneme a necháme je okapat.Okrájíme tmavou část salátu lollo rosso, pak jej nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
Vydlabeme granátové jablko, přidáme hrstičku vlašských ořechů nebo oblíbených semínek, například slunečnicových.Vše smícháme, osolíme, opepříme. Ještě těsně před podáváním na pánvičce orestujeme plátky slaniny, které přidáme k salátům.
Vypečený tuk ze slaniny použijeme také. Skvěle ochutí salát a nemusíme dělat další zálivku.