Tuhle rychlovariantu pikantního zelného salátu, který se v Koreji podává jako příloha ke každému jídlu, si vychutnáte především k pokrmům z vepřového masa.
Potřebujete:
✿ 1 kg čínského zelí
✿ 1/3 hrnku soli
✿ 1/3 hrnku + 1 lžičku cukru krupice
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 cm čerstvého zázvoru
✿ 1 lžičku drceného chilli
✿ 2 lžíce rybí omáčky
✿ 1 lžíci sezamového oleje
✿ 0,5 l vody
✿ 1 lžičku sezamových semínek
1. Česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte najemno. Zelí nakrájejte na větší kousky do velké mísy.
2. Do kastrolu nasypejte sůl s cukrem, přilijte 0,5 l vody a přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a míchejte, až se sůl i cukr rozpustí. Zálivkou pak přelijte zelí v míse a nechte ho 30 minut odležet při pokojové teplotě.
3. Poté zelí slijte a vraťte do mísy. Přidejte česnek, zázvor, chilli, rybí omáčku, sezamový olej a 1 lžičku cukru. Vše dobře promíchejte a nechte opět 30 minut odležet. Podávejte posypané sezamovým semínkem. Zbylé skladujte ve sklenici v ledničce.