Směs můžete použít rovněž na plnění tortill, které budou chutnat velkým i malým.
Ingredience na 4 porce:
● 400 g krůtího masa
● 150 g mražených zelených fazolek
● 1 červená paprika
● 1 žlutá paprika
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Na oleji, ideálně ve wok pánvi, pozvolna opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme prolisovaný stroužek česneku, opět krátce opečeme a vložíme na nudličky nakrájené, osolené a opepřené krůtí maso.
Opékáme přibližně 5 min, potom přidáme na nudličky nakrájené papriky a fazolky, které předtím prolejeme horkou vodou. Ještě chvíli restujeme, dokud zelenina trochu nezměkne. Podáváme s jasmínovou rýží.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Zajímavý recept, ocenila bych ale více variant zeleniny, kterou by bylo možné použít. Například jaké další typy zeleniny by se hodily? Ráda experimentuji v kuchyni s novými příchutěmi.
Tak to vypadá jako perfektní večeře po dlouhém dni! Ty barvy, už se mi z toho sbíhají sliny. Musím to vyzkoušet, hledala jsem něco lehkého a chutného. Díky za inspiraci!
Super nápad na zdravou večeři! Jsem ráda, že jste přidali i náklady na porci, pomáhá to s plánováním rodinného rozpočtu. A krůtí maso je v naší rodině velkým favoritem.
No tak tohle musím vyzkoušet! U nás doma máme rádi rychlovky na jídlo, a tohle vypadá, že by mohlo být fakt dobrý. A že teda fotka výsledek pošlu 😉