Jednoduchý recept na zapečené filé, který si oblíbí především děti.
Příprava: 60 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 56 Kč
Suroviny na 4 porce
– 600 g brambor
– 600 g mražené tresky
– 300 g konzervované kukuřice
– 1 lžíce koření na ryby
– 3 lžíce másla
– 300 ml mléka
– 6 lžic nastrouhaného čedaru
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 lžička mleté papriky
– ½ lžičky soli
Postup
1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka.
2. Pekáček vymažte máslem a na dno rozložte rozmražené filé. Osolte a posypte kořením na ryby, mletou paprikou, scezenou kukuřicí a sýrem. Poklaďte brambory.
3. Na pánvi rozehřejte zbytek másla, přidejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilijte mléko a míchejte do zhoustnutí. Omáčkou zalijte směs v pekáčku. Pečte 35 minut při 180 ºC.