Suroviny na 4 porce:
4 lžíce majonézy
1 balíček želatiny v prášku
2 lžíce strouhaného křenu
400 g rybího filé (pangasius)
Na ozdobu:
petržel
kyselá okurka
sterilovaný hrášek nebo mrkev
sterilovaná červená paprika
Na nálev:
0,1 bílého vína
2 špetka sušeného tymiánu
1 lžička vinného octa
6 kuliček nového koření
1 l vody 2 bobkové listy
8 kuliček černého pepře
pepř
sůl
Postup:
Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3×3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu okapeme a nakrájíme na zdobení.
Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Přivedeme k varu a po 10 minutách vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Poté rybu vyjmeme a vývar scedíme. Podle návodu na obalu z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu.
Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou. Naskládáme do formiček, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme zchladlou želatinou a dáme do lednice ztuhnout. Podáváme s pečivem.