Ryba je lehká a zdravá. Vyzkoušejte verzi na rajčatech. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo pečené brambory.
Suroviny na 4 porce – 4 filety z ryby (treska nebo pangas) – 400 g loupaných rajčat z konzervy – 1 stroužek česneku – 1 cibule – 1 lžíce kari koření – 1 lžíce koriandru – sůl, pepř – čerstvý tymián – 1 lžíce sójové omáčky – 1 lžíce olivového oleje
Postup
1. Na pánvi rozpalte olej. Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte přibližně 5 minut.
2. Přidejte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, kari koření, koriandr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 5 minut.
3. Podle chuti omáčku osolte a opepřete a pak do ní vložte naporcovanou rybu. Přiklopte a duste asi 15 minut na mírném ohni.
4. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů, ozdobte bylinkami a podávejte.