Vyzkoušejte trochu jinou čočku, než na kterou jste zvyklí. S tou sladkokyselou, podávanou na Nový rok, toho moc společného nemá.
Ingredience:
4 párky
200 g čočky (může být i červená)
200 g baby mrkvičky
3 stroužky česneku
1–2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 malá červená cibule
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Čočku přeberte, propláchněte a přesypejte do hrnce.
Zalijte ji vodou a povařte asi 15 minut, dokud nezměkne (červená čočka se vaří rychleji).
Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku. Párky nakrájejte na kolečka a osmahněte je dozlatova na rozvoněném česneku.
V jiném hrnci na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mrkvičku a opečte.
K mrkvi přidejte rozmarýn, povařenou čočku, osmahnuté párky a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a nechte povařit 5–10 minut.
Osolte, opepřete a podle potřeby dochuťte česnekem nebo dalšími bylinkami. Podávejte ještě teplé.
Já bych asi vynechala párky, ale jinak to zní jako zajímavý způsob, jak jíst čočku. Určitě přemýšlím o tom, že bych to někdy udělala.
Wow, to je docela netradiční recept, ale vypadá to super jednoduché. Miluju baby mrkvičky, přidávám do seznamu receptů, co musím vyzkoušet!
Tohle zní jako fakt moc dobrá jídla! Možná zkusím přes víkend. Rozmarýn a čočku jsem ještě nezkoušela dohromady, tak jsem zvědavá.