Recept na rizoto s chřestem, který je neodmyslitelně spojený s jarem.
Příprava: 30 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 55 Kč
Suroviny na 2 porce
– 1 lžíce másla
– ½ cibule
– 100 g zeleného chřestu
– 40 g parmské šunky
– 200 g rýže
– 20 g strouhaného parmezánu
– bílé víno
– zeleninový vývar
– sůl, pepř
Postup
1. Chřest připravte na páře, poté ho nakrájejte na kousky 1 až 2 cm velké. Cibulku oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na másle.
2. Šunku nakrájejte, přidejte k cibulce a restujte. Vmíchejte rýži a po chvilce přilijte vývar a víno. Vařte doměkka. Míchejte a průběžně dolévejte vývar. Osolte a opepřete a vmíchejte parmezán.