Těstoviny se špenátem a slaninou jsou výbornou momentkou, na které si pochutná celá rodina.
Suroviny na 4 porce – 400 g těstovin rigatoni – 100 g anglické slaniny – 2 stroužky česneku – 1 cibule – 4 lžíce másla – 2 hrnky listového špenátu – 200 ml kuřecího vývaru – 150 ml smetany ke šlehání – 50 g strouhaného parmezánu – sůl, pepř
Postup
1. Cibuli, slaninu a česnek nakrájejte nadrobno a krátce osmahněte v hluboké pánvi na rozpuštěném másle. Zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte omytý a nasekaný špenát, osolte, opepřete a duste asi 5 minut.
2. Těstoviny uvařte podle návodu.
3. Do omáčky vmíchejte smetanu, parmezán a zahřejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny.
4. Naservírujte na talíře a podávejte.