Jednoduchý jarní svěží a nadýchaný dezert, který si můžete dát třeba ke kávě. Zdobit ho můžete i jahodami, oříšky apod.
Potřebujete:
✿ 300 g rebarbory
✿ ½ vanilkového lusku
✿ 50 g cukru
✿ 1 lžičku potravinářského škrobu
✿ 1 lžíci vody
Krém:
✿ 200 g smetany ke šlehání
✿ 30 g cukru
✿ 250 g měkkého tvarohu
✿ čerstvou meduňku
1. Rebarboru dobře omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Dejte je do hrnce, přidejte dužinu z vanilkového lusku, cukr a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni za stálého míchání doměkka.
2. Škrob rozmíchejte s vodou, přilijte k rebarboře a nechte krátce projít varem. Odstavte a nechte vychladit.
3. Šlehačku vyšlehejte dotuha, pak do ní vmíchejte cukr a tvaroh. Do sklenic rozdělte vrstvu rebarbory a krému podle libosti, povrch můžete dozdobit čerstvými lístky meduňky.
tak tenhle receptík zkusím, rebarboru mam ráda a tohle vypadá fakt dobre. snad to nebude moc těžký na přípravu.