Suroviny:
300 g nakládaných loupaných rajčat
2 menší lilky
2 cukety
2 papriky
3 masitá rajčata
1 stroužek česneku
1 šalotka
1 lžíce provensálských bylinek
3 snítky tymiánu
20 g másla
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte na pánvi zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou šalotku.
Česnek z oleje vyjměte, přidejte rajčata, bylinky, sůl a pepř a chvíli poduste. Omáčku pak rozetřete na dno zapékací mísy. Nakrájejte všechnu zeleninu na tenké plátky.
Poté plátky zeleniny úhledně skládejte podle barev do dlaně do komínků a ty pokládejte do zapékací misky, dokud ji celou nezaplníte. Zeleninu štědře pokapejte kvalitním olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte lístky čerstvého tymiánu.
Z pečicího papíru vystřihněte podle tvaru zapékací mísy kolečko či ovál a položte přes naskládanou zeleninu. Pečte 45–60 minut a na posledních 10 minut dejte zapékací mísu pod gril už bez papíru.
Na hotovém horkém pokrmu nechte rozpustit plátky másla. Podávejte s bagetou nakrájenou na plátky, zakapané olivovým olejem a lehce opečené v troubě.