Pstruh má vynikající maso, ale nesmíte ho grilovat příliš dlouho, jinak se rozpadne.
Potřebujete:
✿ 2 pstruhy
✿ 2 plátky másla
✿ mořskou sůl
✿ 2 snítky rozmarýnu
✿ 2 snítky tymiánu
✿ 1 citron
✿ olej
1. Vykuchaného pstruha lehce osolte zvnějšku i zevnitř. Dovnitř každého vložte plátek másla, snítku rozmarýnu a tymiánu a plátek citronu. Můžete, ale nemusíte, naříznout kůži a pak pstruhy potřete zvenku lehce olivovým olejem.
2. Pstruhy položte na rozpálený gril, ideálně v držáku na grilování ryb, a opékejte po každé straně asi 8 minut. Při otáčení buďte opatrní, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete ryby lehce potírat olejem, získají tak křupavou kůrčičku.
3. Pstruhy podávejte s plátky citronu, se zeleninovou oblohou, případně s opečenými nebo vařenými bramborami a posypané bylinkami.