Občas neuškodí připravit si něco z výtečné a pikantní mexické kuchyně.
Ingredience:
1 kg vepřové krkovice vcelku
200 g sterilované kukuřice
2 červené papriky
120 g červených fazolí
kukuřičné tortilly
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušené cibule
rostlinný olej
2 lžičky uzené papriky
1 lžička chilli papriček
3 lžíce hnědého cukru
0,5 l tmavého piva
sůl, pepř
Postup:
Smíchejte cukr, sůl, uzenou papriku, cibuli, chilli, česnek a pepř. Směsí koření maso potřete a na pánvi ho zprudka orestujte. Maso přendejte do pekáče a podlijte ho pivem. Pečte na 150 °C 3 hodiny.
Tortilly nasucho lehce opečte a naplňte je paprikou, kukuřicí a fazolemi. Vše lehce posolte. Maso natrhejte vidličkou a přidejte ho do tortilly.
Náš tip:
Zdá se vám tortilla příliš suchá? Přidejte do každé lžičku až dvě zakysané smetany.