Poradíme vám, jak jednoduše očistit ovoce od chemikálií.
Naplňte dřez vodou, přidejte šálek octa a zamíchejte. Do této vody vložte ovoce a nechte máčet 10 minut.
Voda bude špinavá, ale ovoce bude jiskřit, protože se vosk či jiné látky, kterými pěstitelé jablka, hrušky a další plody „upravují“, aby byly na pohled lákavé, rozpustí.
Oddálí plesnivění
Tato lázeň je také dobrá pro papriky, rajčata a vůbec všechnu zeleninu. Jakmile ji přinesete domů, šup s ní do octové koupele, vyplatí se to. Vhodná je i pro bobule, protože pak nebudou tak brzy plesnivět.
Zkuste to udělat s jahodami nebo malinami, uvidíte, že budou vypadat jako zrovna čerstvé a hlavně, vydrží v ledničce déle. A nebojte, po octu chutnat nebudou.