Bez oslnivě bílého chrupu se dnes neobejde nikdo, kdo chce být považován za krásného. Bohužel, chemické bělení často poškozuje sklovinu a je bolestivé.
Naštěstí se bílých zubů dá dosáhnout i přírodní cestou.
Pravidelnost, základ úspěchu
Káva, čaj, výrazně zbarvené druhy ovoce a zeleniny způsobují, že zuby žloutnou. Naučte se proto zuby čistit po každém jídle a po konzumaci kávy a čaje. Při poctivém a pravidelném čištění bude mít váš chrup stále svoji přirozenou barvu.
Jemně obroušeno
Většina bělicích past obsahuje obrušující látky. Ty se dají najít i ve spíži nebo na chatě a nejde přitom o žádnou chemii. Vyzkoušet můžete čištění jedlou sodou nebo solí. Když je rozmícháte na kašičku s citronovou šťávou, bude účinek výraznější.
Chcete-li přispět ke zdraví dásní, smíchejte sodu s olejem z dýňových jader. Zuby se dají čistit i dřevěným uhlím. Rozdrťte je na prášek a smíchejte s olivovým nebo konopným olejem. Pozor, obrušující „pasty“ používejte maximálně dvakrát týdně.
Kokos, banán, jablka
Chcete zuby vybělit opravdu jemně? Pak je vyčistěte vnitřní stranou banánové slupky. Ta obsahuje prvky jako draslík a hořčík, které zuby přirozeně zesvětlí. Zkusit můžete i čištění bílou stranou slupky z pomeranče nebo citronu.
Slupky citrusů
Pokud použijeme slupky z citrusů, účinnou složkou jsou ovocné kyseliny. Po vyčištění zubů si dobře vypláchněte ústa, abyste zbytek kyselin neutralizovali.