Zapečené zelí s pražskou šunkou je naprosto skvostný pokrm, který svojí neodolatelnou vůní láká ke stolu syté i hladové.
Ingredience:
150 g tenkých plátků slaniny, 800 g kysaného zelí, 600 g pražské šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 200 ml bílého vína, 200 ml hovězího vývaru, 400 g bramborových noků, čerstvě mletý pepř, sůl
Postup: Zapékací nádobu nebo pekáček vyložíme slaninou, na ni rozložíme polovinu kysaného zelí, polovinu koření, pak na 0,5 cm silné plátky šunky, cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Ještě osolíme, opepříme a zakryjeme zbytkem zelí.
Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme a dusíme v předehřáté troubě při 170 °C asi tak hodinu. Odkryjeme nádobu a dopečeme dozlatova. Uvaříme noky a podáváme.