Pražma je skvělá ryba a nejlépe chutná, když ji upečete pěkně vcelku. Spolu se slaďoučkými cherry rajčátky, štiplavou chilli papričkou a voňavými bylinkami je to lahůdka, jejíž chuť vás přenese do Středomoří.
Potřebujete:
✿ 2 pražmy
✿ sůl, pepř
✿ 4 plátky citronu
✿ snítku tymiánu
✿ 1 šalotku
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 chilli papričku
✿ 500 g cherry rajčátek
✿ olivový olej
✿ kousek másla
✿ hrst čerstvé bazalky
✿ hrst čerstvé petrželky
1. Rajčátka omyjte, šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Chilli papričku zbavte jadérek a nakrájejte ji na malé kousky.
2. Zapékací mísu vymažte olejem a rozložte do ní rajčátka a nakrájenou šalotku a česnek. Očištěné pražmy osolte a opepřete zevnitř, vložte plátky citronu a snítku tymiánu.
3. Rybu položte na zeleninu, poklaďte plátkem másla a posypejte ji nakrájenou chilli papričkou a nasekanou bazalkou. Pečte při 170 °C 30–40 minut dozlatova. Podávejte s pečenými rajčátky a čerstvým pečivem nebo bramborem posypané petrželkou.
To vypadá fakt dobře! Určitě bych to zkusila, rajčata a chilli v tom musí dělat úžasnej kontrast. Dík za tip, fakt zní lákavě.
Výborně popsaný recept! Pražma s rajčaty a bylinkami je ideální kombinace na letní večeři. A to pečení při 170 °C mi připadá jako správná technika pro zachování chutí.
Recept je skvělý! Pečená pražma s těma rajčaty určitě chutná božsky. Hodlám to vyzkoušet hned o víkendu.
Tento recept na pražmu pečenou s rajčaty vypadá naprosto úžasně! Kombinace bylinek a cherry rajčátek musí být skutečně lahodná. Určitě to brzy vyzkouším. 🙂