Počeštěle rostbíf je hovězí pečeně, na kterou se nejlépe hodí nízký roštěnec.
Přípravu zvládne i začátečník. Těžší je pohlídat, aby bylo maso správně propečené. Tedy spíše nepropečené – pravý anglický roastbeef je totiž uvnitř růžový a opečená kůrka tvoří jen několik milimetrů tenký okraj.
Ingredience na 4 porce:
1 kg nízkého roštěnce
100 ml oleje
200 g plnotučné hořčice
sůl
celý pepř
Postup:
Maso odblaníme, zformujeme z něj váleček a kuchyňským provázkem ho pečlivě stáhneme. Pak ho důkladně posolíme a na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme.
Maso potřeme hořčicí, posypeme pepřem a pečeme při 140 °C alespoň 3 hod. Potom ho vyndáme z trouby a na 30 min přikryjeme alobalem. Krájíme ho na plátky a podáváme s opečenými bramborami.
Doba přípravy: 240 min
Cena za 1 porci: 98 Kč
Roastbeef je klasika, která by neměla chybět v žádné kuchařce. Příprava sice vyžaduje pečlivost a trpělivost, ale výsledek stojí za to. Díky za přesné množství a teploty, to považuji vždy za klíčové pro perfektní výsledek.
Recept vypadá dobře, ale tady v Brně sehnat dobrý kus masa zařád není tak jednoduchý. Budu muset pro ten roštěnec asi trochu pátrat. Cena za porci je ale skvělá!
Super článek! Jsem fanoušek všeho, co má spojitost s tech, a vaření považuju za chemii, takže tohle je pro mě top. Už se těším, až to vyzkouším.
Wow, to vypadá bomba! Musim zkusit, jen doufám, že to nebude suchý. Vždycky mám s tímhle masem trochu problém, ale tahle receptura zní super jednoduchý.
Díky za recept, zkusim to, ale vždycky mam strach, že to nějak pokazim. Peceni masa neni moc moje parketa. Snad to dopadne dobře.
Úžasný recept, už dlouho jsem hledala něco, kde bych mohla využít nízký roštěnec, který mám ráda. Hlavně mě zaujala část o tom růžovém středu, přesně takový roastbeef miluji! Určitě vyzkouším.