S vysokým tlakem není radno si zahrávat. Zvýšený tlak může způsobit závažná onemocnění. Proto si nechte poradit a zařaďte do jídelníčku tyto potraviny.
Co byste měli jíst pravidelně aspoň dvakrát týdně, abyste měli krevní tlak v pořádku? Jen to, co dozajista máte vždy po ruce.
Celer
Nejenže je neocenitelným pomocníkem při dochucování mnoha pokrmů, včetně omáček a polévek, ale také povzbuzuje sexuální touhu a příznivě působí na krevní tlak.
Červená řepa
Nejlepší je jíst řepu čerstvou nebo nakládanou. Tak jsou její účinky nejsilnější. Působí i jako prevence proti rakovinotvorným onemocněním. Nejchutnější je čerstvá, nakrájená na tenké plátky, s hruškou, rukolou, kozím sýrem a balzamikem.
Grapefruit
Díky vysokému množství draslíku je úžasným startovačem do dalšího dne. Vymačkaná šťáva z jednoho grepu ke snídani denně nastartuje váš metabolismus a také sníží hypertenzi.
Pohanka
V této bylině je obsažena látka zvaná rutin. Ta zvyšuje pružnost cév. Navíc má protirakovinné účinky.