Chutný a jemný moučník pro sváteční příležitosti s pudinkovým krémem.
Příprava: 70 minut
Náročnost: ***
Cena za porci: 5 Kč
Suroviny na 24 porcí
Na těsto
– 2 hrnky polohrubé mouky
– 1 hrnek pískového cukru
– 180 ml oleje
– 1 vanilkový cukr
– 4 vejce
– 1 prášek do pečiva
– tuk a hrubá mouka na plech
Na krém
– 300 ml mléka
– 1 vanilkový pudink
– 200 g másla
– 180 g moučkového cukru
Na rosol
– 50 ml pomerančové šťávy
– 60 g moučkového cukru
– 1 a ½ balení mleté želatiny
Postup
1. Vejce s cukry vyšlehejte. Přilijte olej a vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do hlubšího plechu. Pečte při 160 °C 35 minut.
2. Pudink rozmíchejte ve 100 ml mléka, zbylé mléko dejte vařit. Vmíchejte směs a uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a cukrem. Korpus rozřízněte a na dvakrát slepte krémem.
3. Želatinu nechte nabobtnat ve 20 ml šťávy. Přilijte zbylou šťávu, přisypte cukr a v horké vodní lázni rozpusťte. Mírně zchladlý rosol nalijte na moučník.