Nejlepší pomazánky jsou ty, které v sobě snoubí chuť sladkou i slanou.
Suroviny:
200 g měkkého kozího sýra
1 lžíce kvalitního medu
1 hrst vlašských ořechů
50 g másla
čerstvá bylinka na ozdobu, nejlépe meduňka či bazalka
2 bagetky nebo jiný druh vašeho oblíbeného pečiva
špetka soli
Postup:
Kozí sýr si utřete společně s trochou másla. Sýr musí být skutečně jemný. Přidejte do něj jednu lžíci kvalitního medu, nadrobno nasekané vlašské ořechy a opět dobře promíchejte.
Rozehřejte si troubu na 150 °C. Na plech rozprostřete pečicí papír a na něj vyskládejte rozpůlené bagetky lehce potřené máslem. Nechte je rozpékat v troubě po dobu osmi minut, kontrolujte je, aby se nepřipekly.
Ještě teplé pečivo servírujte s pomazánkou z kozího sýra ozdobenou vlaškými ořechy a čerstvou bylinkou. Přejeme vám i celé vaší rodině dobrou chuť.