Červená čočka je lehce stravitelná a velmi rychle se uvaří i bez namáčení, chilli a karí jí dodají ještě hřejivější efekt.
Potřebujete:
✿ 150 g červené čočky
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 200 g mrkve
✿ 30 g rajčatového protlaku
✿ 200 g rajčat z konzervy
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 cibuli
✿ 1 l zeleninového vývaru
✿ 1/2 lžičky chilli
✿ 1 lžičku karí
✿ sůl, pepř
1. Na oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut.
2. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte ještě 2 minuty. Pak přimíchejte rajčatový protlak, nakrájená konzervovaná rajčata a vše zalijte vývarem.
3. Polévku přiveďte k varu a přisypejte červenou čočku, tymián a karí. Vařte do změknutí čočky asi 25 minut. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem a posypejte čerstvou petrželkou.