Úsporná, vydatná a pokaždé výborná! Taková je právě tato polévka.
Ingredience:
½ kg hovězí plece
1 250 ml hovězího vývaru
75 ml oleje
250 g cibule
1 stroužek česneku
½ kg brambor
2 kapie
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce papriky
½ lžíce majoránky
½ lžičky kmínu
sůl a pepř
Postup:
Cibuli oloupejte a pokrájejte nahrubo. Hovězí maso nakrájejte na menší kostky. V hlubokém hrnci rozehřejte sádlo a dejte na něj restovat cibuli.
Ještě než cibule začne zlátnout, dejte na ní osolené, opepřené a okmínované maso a za stálého míchání nechte zatáhnout.
Přidejte rajský protlak, promíchejte a přidejte sladkou papriku a velmi krátce promíchejte. Zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu. Ochuťte česnekem, přiklopte a nechte zvolna probublávat.
Cca po hodině byste do polévky měli přidat na kostičky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené kapie. Nakonec dochuťte solí, pepřem a přidejte majoránku.
Náš tip
Ta pravá gulášovka se vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.Pak se jedná o skutečnou lahůdku.