Zahřeje, zasytí a potěší vaše chuťové buňky. Dobrou čočkovou polévku dělá především to správné koření.
Suroviny:
300 g zelené čočky
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 větší mrkev
2 velké brambory
2 vrchovaté lžíce másla
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušené majoránky
1 litr zeleninového vývaru
1 větší cibule
sůl
Postup:
Čočku přes noc namočte do vody. V hrnci na másle zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli, zaprašte ji moukou a dobře promíchejte.
Přidejte na malé kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte zhruba jedním litrem zeleninového nebo kuřecího vývaru.
Do polévky přidejte čočku, nové koření, bobkový list, čerstvě namletý pepř a majoránku. Vařte zhruba čtvrt hodiny.
Poté prolisujte do polévky česnek. Dochuťte solí. Je-li na vás polévka moc řídká, zahustěte ji hotovou jíškou nebo hraškou.