Rádi byste ochutnali trochu jiné utopence, než na které jste zvyklí? Vyzkoušejte náš osvědčený recept.
Suroviny:
6 špekáčků
240 ml piva
2 naložené kapie
1 velká cibule
2 nakládané okurky
2 hrsti čerstvé rukoly
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
cukr, sůl
Postup:
Špekáčky nařízněte a každý naplňte plátkem či dvěma nakládané okurky, dvěma kolečky cibule a kapií. Umístěte je do velké zavařovací sklenice a zalijte je lákem z nakládaných okurek. Utopenci musejí být v láku ponoření.
Přidejte do láku nové koření a bobkový list a sklenici dobře uzavřete. Pokud jste zároveň i milovníci piva, můžete do něj přidat ještě 240 ml piva, osm lžic cukru a jednu lžičku soli.
Buřty následně umístěte do lednice a nechte je tam odpočívat alespoň tři dny. Poté už se do nich můžete s chutí pustit. Podávejte je s rukolou.