Výborně se hodí jako sytý předkrm, příloha nebo jako večeře.
Ingredience: 6 velkých brambor, 12 plátků uzené slaniny, olivový olej, 4 lžíce zakysané smetany, 200 g sladké kukuřice, 1 svazek jarní cibulky, čerstvá petrželka
Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, propíchejte je vidličkou a pečte je cca 1 hodinu, až budou na stisknutí měkké. Slaninu nakrájenou na kostičky opražte na pánvi s olejem, až bude křupavá.
Brambory rozpulte, vydlabejte dužinu a dejte ji do mísy. Vybrané slupky dejte na pekáč. Do brambor přidejte zakysanou smetanu a vytvořte hladkou kaši. Vmíchejte slaninu, kukuřici, jarní cibulku a ochuťte. Směs dejte do slupek.
Brambory pak pečte asi 15 minut, až náplň začne zlátnout. Poté zdobte čerstvou petrželkou.