Suroviny na 4 porce:
8 zelených (nebo různobarevných) domácích paprik
1 velká cibule
300 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
0,3 l rajčatové šťávy
1 celá vejce
80 g hladké mouky
4 stroužky česneku
50 g sádla
100 g vařené rýže
podle potřeby olej
podle chuti sůl
černý mletý pepř
1 lžíce sladké smetany
1 lžička sojové omáčky
Postup:
Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Mleté maso smícháme s cibulí, česnekem, vejcem, hladkou moukou a vařenou rýží. Směs osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Hotovou směsí plníme připravené papriky, skrojeným vrškem je přikryjeme a naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Mezitím připravíme rajskou omáčku.
Rajskou šťávu rozmícháme se sójovou omáčkou a smetanou a podle chuti osolíme. Omáčku přilijeme k paprikám a zvolna dopečeme.
.