Čerstvé nadýchané koblížky plněné marmeládou se s těmi z obchodu nedají srovnat.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 100 g cukru
✿ špetku soli
✿ 2 vejce
✿ 100 g másla
✿ 125 ml mléka
✿ 1 kostku droždí
✿ 50 ml oleje
✿ 350 g cukru moučka
✿ 250 g marmelády
1. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte vejce a měkké máslo nakrájené na kousky. Do teplého mléka nadrobte droždí a přilijte k mouce. Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout na teplém místě asi 50 minut. Pak ho ještě zpracujte rukama.
2. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tloušťku asi 2 cm a vykrajujte kolečka o průměru 7 cm. Položte je na pomoučené plechy a nechte ještě 30 minut kynout.
3. Zahřejte olej v hluboké pánvi a koblihy smažte, přitom je 3× obraťte. Vychladlé koblihy naplňte pomocí nástavce s trubičkou marmeládou a posypejte moučkovým cukrem.