Připravte si na sváteční dny úžasnou pochoutku.
Suroviny na 4 porce:
balení červeného a 1 černého kaviáru (po 80–95g)
8 čerstvých vajec
100 g másla
sardelová pasta
1 citron
petrželka
kapary
Postup:
Vajíčka uvaříme natvrdo. Vychladíme je, oloupeme, a pokud máme formičky na vejce, ještě horké je vytvarujeme. Po vychladnutí je rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Ty nastrouháme a dobře našleháme s povoleným máslem, ochutíme sardelovou pastou a nadrobno pokrájenými kapary.
Bílkové loďky naplníme kaviárem, nastříkáme náplň a vrch dozdobíme čepičkou zbylého kaviáru, snítkou petrželky a kouskem citronu.
Vajíčka dáme na talíř, případně doplníme dalšími pochutinami – salátem, kvalitní šunkou nebo uzeným lososem aj. Servírujeme s tmavou bagetkou a šampaňským.
Příprava: 25 minut