Suroviny na piškot:
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
3 lžíce silné kávy
na přeliv:
250 g švestek
150 g medu
50 ml vody
malá snítka rozmarýnu
snítka máty
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kávu, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C péct cca na 10 minut.
Zahřejeme med, přidáme trochu vody, snítku rozmarýnu (můžeme přidat kompotové půlené vypeckované švestky). Necháme zlehka provářet (tzv. táhnout) asi 35 minut. Piškot nakrájíme a přelijeme jej medovým dipem. Zdobíme snítkou máty.