Grilované sýry chutnají výtečně s pečivem i salátem. Místo halloumi vyzkoušejte opéct třeba uzenou parenici, na posezení ke skleničce vína je tak chutná a zároveň i sytá, že na nějaké bramborové chipsy si ani nevzpomenete.
Ingredience na 4 porce:
800 g halloumi
2 chilli papričky
2 lžíce nasekaných bylinek
100 ml olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Do misky dejte olej, přidejte nadrobno nasekané chilli papričky, bylinky, špetku soli a pepř. Bylinky použijte podle chuťových preferencí. Skvěle se bude hodit například rozmarýn nebo i tymián.
Sýr nakrájejte na kousky a napichujte ho na špejle. Každý kousek pak potřete pikantní bylinkovou marinádou. Následně sýry vyskládejte na gril a opékejte z obou stran. Podávejte s opečenou bagetkou, salátem nebo kuskusem.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Jů, ten recept vypadá super. Jsem zvyklá na halloumi jen tak nějak obyč, ale tohle s chilli a bylinkama musí bejt fakt dobrý. A že se to dá dělat i s parenicí? To musim rozhodně vyzkoušet, baví mě objevovat nove chuti.
Tento recept na pikantní halloumi je naprosto skvělý! Vždy jsem se bála experimentovat s grilovaným sýrem, ale teď už nemůžu se dočkat, až to zkusím. A ten nápad s uzenou parenicí? Geniální!