Křehký koláč s perníkovým kořením a čokoládovou náplní ozdobený lahodnými perníčky.
Potřebujete:
✿ 300 g hladké mouky
✿ 2 žloutky
✿ 150 g másla
✿ 50 g cukru
✿ 1 sáček skořicového cukru
✿ 1 lžičku perníkového koření
Náplň:
✿ 1 sáček kakaového pudinku
✿ 350 ml mléka
✿ 40 g cukru
✿ 15 g másla
✿ 1 čokoládovou polevu
✿ perníčky
✿ brusinky
✿ větvičku rozmarýnu
1. Vyšlehejte máslo, cukr a skořicový cukr. Přidejte žloutky, mouku, promíchejte a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte asi hodinu v lednici.
2. Těsto vyválejte na cca 0,5 cm tlustou placku. Koláčovou formu vymažte máslem, vložte těsto a vymačkejte k hornímu okraji. Dno propíchejte vidličkou a pečte při 170 °C 15–20 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte.
3. Uvařte puding z prášku, mléka a cukru. Do vychladlého zašlehejte máslo. Krémem plňte koláč a polijte jej polevou. Ozdobte perníčky, brusinkami a rozmarýnem.