Losos není žádná věda, ale pokud se dobře nakombinuje se zeleninou, kterou Michaela podává jako přílohu, je to přímo geniální oběd či večeře.
Ingredience:
200 g lososa bez kůže, ½ citronu, 10 kuliček pepře, 300 g zelených fazolek, 1 hrst hlaviček růžičkové kapusty, 25 g přepuštěného másla, 150 g bílého smetanového jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička medu, 35 g quinoy nebo kuskusu, 2 lžíce najemno nasekaného kopru, špetka soli, pepř
Postup: Lososa očistíme, osušíme, naporcujeme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou z půlky citronu a posypeme pepřem vcelku. Chvilku ho necháme odpočívat.
Jednotlivé porce dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct v troubě předehřáté na 200 °C asi na 15 až 20 minut. Quinou nebo kuskus připravíme podle návodu na obalu.
Fazolky a růžičkovou kapustu uvaříme ve vroucí osolené vodě, postačí 4 až 5 minut, pak stáhneme a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly zelenou barvu. Zamícháme do nich přepuštěné máslo.
Smícháme jogurt, hořčici, med, nasekaný kopr, sůl a pepř, přidáme pár kapek citronové šťávy a prošleháme lehce metličkou, tento skvělý přeliv nalijeme na lososa i fazolky, nebo ho můžeme podávat v mističce.