Kapr není jen vánoční ryba. Klidně si ho můžete dopřát po celý rok. Skvěle chutná i pečený.
Suroviny:
1 menší kapr
5 větších brambor
1 lžíčka kmínu
10 cherry rajčátek
1 cibule
sůl, pepř
1 citron
3 lžíce rostlinného oleje
máslo na vymazání plechu
1 lžička sladké mleté papriky
čerstvá petrželka
Postup:
Kapra zbavte šupin a nasolte ho, opepřete a pokapejte rostlinným olejem z obou stran. Nechte odležet.
Omyjte brambory a i se slupkou je nakrájejte na plátky, cibuli nakrájejte na kolečka. Zapékací mísu vymažte máslem.
Vložte do ní kapra, okmínujte ho a posypejte sladkou paprikou. Můžete udělat pár řezů do hřbetu a vložit do nich plátky citronu.
Brambory, rajčata a cibuli rozmístěje okolo něj. Pečte na 190 °C cca 35 minut. Dozdobte petrželkou.