Bůček patří mezi speciality Ivana Vodochodského. Je však bláhové si myslet, že stačí pořádný kus bůčku, zelenina a trocha koření, bůček totiž potřebuje i láskyplnou přípravu.
Ingredience:1,5 kg bůčku, 2 červené cibule,1 mrkev,¼ celeru, 1 celá palice česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř
Postup: Na kůži očištěného bůčku nařežeme velmi ostrým nožem mřížku.Do ní vetřeme sůl a maso opepříme. Maso dáme do pekáče, podlijeme 100 ml vody a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme 15 až 20 minut při 220 °C a poté snížíme teplotu na 140 °C. Maso přiklopíme a pomalu pečeme asi 90 minut.Do pekáče přidáme cibuli, zeleninu a tymián a pečeme dalších 60 minut. n Maso vyndáme na prkénko a z pekáče opatrně naběračkou sebereme tuk.
K zelenině přilijeme ½ hrnku vody, přivedeme vše k varu a odvaříme přípečky, poté je přecedíme a omáčku podáváme k nakrájenému masu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo si pečené maso dejte jen s chlebem.