Počítejte s tím, že pro čtyři osoby budete potřebovat dva bažanty.
Suroviny:
● 1 bažant ● 60 g kvalitní slaniny ● 30 g sádla
● 1 cibule ● vývar na podlití
● 750 g zeleninové směsi (kořenová, brambory, cukety…)
● lžička divokého koření
● 2 snítky tymiánu ● pepř ● sůl
Postup:
Bažanta nechte ztuhnout v chladu. Prošpikujte ho slaninou.
V pekáči rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět zbylou slaninu. Přidejte cibuli a po chvíli koření a pepř.
Do tuku položte bažanta prsíčky dolů a obložte ho zeleninou. Dodejte tymián, podlijte vývarem a při 170 °C pečte 30 min. Pak bažanta obraťte a pečte doměkka ještě asi 45 min.
Hotového bažanta podávejte se zeleninou a bramborami.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 45 Kč