Suroviny:
4 papriky
200 g rýže
6 žampionů
1 rajče
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce petržele
2 lžíce máty
2 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup:
Paprikám odřízněte vršek a dejte ho stranou. Spodní část očistěte a odstraňte semínka. Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej a vložte do něho nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile zesklovatí, přidejte k ní nadrobno nakrájené žampiony, rajče nakrájené na kostičky, uvařenou rýži a rajčatový protlak.
Směs osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 10 minut. Poté ji stáhněte z plotny a přimíchejte do ní nadrobno nasekanou petržel a mátu.
Rýží naplňte očištěné papriky, posypejte je sýrem a přiklopte odkrojenými vršky. Vložte do zapékací mísy a ještě lehce zakápněte olivovým olejem. Zakryjte je alobalem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 30 minut.
Tip!
Místo rýže můžete použít kuskus nebo bulgur.