Makrela je potravinou velmi podceňovanou. Přitom je zdravá a chutná. Připravte si z ní třeba rychlý salát.
Ingredience:
1 uzená makrela
2 velké brambory
1 řapíkatý celer
½ hrsti pažitky
dýňová semínka
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Postup:
Dejte si do hrnce s osolenou vodou vařit brambory. Makrelu zbavte hlavy, kůže a kostí.
Maso nakrájejte na kostičky. Řapíkatý celer nakrájejte na plátky. Pažitku nasekejte nadrobno a vše smíchejte. Osolte a opepřete.
Uvařené a lehce vychladlé brambory nakrájejte na plátky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olivovým olejem a dejte péct na 10 minut na 200 °C.
Vyskládejte na talíř pečené brambory, na ně položte makrelu s celerem a pažitkou. Na závěr salát posypejte semínky a zakápněte olejem.
Jak pokrm vylepšit?
Dýňová semínka můžete lehce opražit a osolit.