Podáváme s čerstvým křenem, různými druhy hořčic a pečivem.
Suroviny:
● 2 kg vepřových žeber
● 500 ml černého piva
● 1 cibule
● 4 stroužky česneku
● 1 lžíce třtinového cukru
● 2 lžíce rajského protlaku
● sůl, pepř
Postup:
Žebírka osolíme, opepříme, poskládáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený česnek. Nakonec je podlijeme pivem.
Pekáček přiklopíme a žebra pečeme asi hodinu a půl při teplotě 170 °C. Pak zbylou šťávu slejeme a propasírujeme.
Dáme ji do rendlíku, přidáme cukr, protlak a vaříme do mírného zhoustnutí. Hotovou glazurou zalijeme žebra v pekáčku a dáme je na 15 minut pod gril.
Podáváme s beraními rohy, okurkou, cibulí, křenem a případně i pečenými rajčaty.