Pečená nebo grilovaná žebra v medovém kabátku s čerstvým chlebem jsou ideální k posezení u piva.
Suroviny na 2 porce – vepřová žebra (800 g) – kmín – sůl – med – worcesterské omáčka – jemný kečup – citronová šťáva – alobal
Postup
1. Nechte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2. Pekáč vyložte alobalem. Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte do pekáčku a podlijte trochou vodu. Pekáč zakryjte a při 200 °C pečte asi 45 minut. Žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté opět 45 minut. Odkryjte a pečte znovu z každé straně 5 minut.
3. Zbylé ingredience prošlehejte metličkou a směs naneste na žebra. Pečte ještě z každé strany 5 minut.